Bewustwording & Gedrag

Wist je dat...

  • ongeveer 70% van de vluchten vanaf Schiphol een Europese bestemming heeft?
  • binnen nu en 10 jaar allerlei maatregelen worden genomen om het internationaal vervoer per trein aantrekkelijker te maken?
  • je zélf ook kan bijdragen de klimaateffecten van je vliegreis te verkleinen of (gedeeltelijk) te compenseren?

Wat kan jíj doen?

Als reiziger wil je objectief geïnformeerd zijn over de CO2-uitstoot van vliegreizen.

Welke maatregelen kan jij, als reizigers of werkgever, zelf kunnen nemen om de klimaatvoetafdruk te verkleinen.

Er komt een aanpak voor zakelijk reizen. Milieu Centraal kan hier ook trekker voor worden, met hulp en ondersteuning van andere partijen.

 

Klimaatverandering en het mobiliteitssysteem

Tien gedragsinterventies om de CO2-uitstoot van vliegreizen te reduceren, gericht op mensen die vliegen voor vakantie of bezoek aan familie en vrienden.

Geïnspireerd door organisaties die verantwoordelijkheid nemen

Waarom is een duurzame luchtvaart zo belangrijk? En hoe nemen organisaties zoals PwC Nederland hun verantwoordelijkheid door te reduceren, compenseren en innoveren en hoe dragen we bij aan onze Net Zero in 2030 ambitie? Bekijk PwC's Sustainable Aviation Journey.

Parallel aan de Duurzame Luchtvaarttafel lopen diverse trajecten in Nederland en Europa, die bijdragen aan verduurzaming van de luchtvaart. Denk aan luchtruimherziening voor efficiëntere (o.a. kortere) vliegroutes binnen Nederland, Single European Sky voor efficiënter luchtruimgebruik binnen Europa en het vervangen van korteafstandsvluchten door vervoer per spoor.

10 Koplopermaatregelen Anders Reizen

Zakelijk reizen op de meest duurzame manier, ‘Anders Reizen’ wordt het nieuwe normaal. Tien koplopermaatregelen met praktische handvatten voor het invoeren van een nieuw mobiliteitsbeleid.

Duurzame belofte

Actief maatregelen nemen om de eigen CO2-uitstoot te reduceren, hierover helder te communiceren binnen de organisatie om de bewustwording over en acceptatie van duurzame mobiliteit te vergroten, belemmeringen te signaleren en andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen.

Bedrijven die zich aansluiten bij de Coalitie Anders Reizen committeren zich aan de regels van de Dutch Sustainable Mobility Pledge.

Bekijk het Rapport CE Delft maatregelen Anders Reizen.

 

Laatste nieuws

Foto Bij Nieuwsbericht 21 149 Schiphol Copyright Remco De Wit

Schiphol krijgt 25 miljoen euro Europese subsidie voor verduurzaming

De Europese Commissie heeft 25 miljoen euro toegezegd aan een samenwerking onder leiding van Schiphol om de luchtvaart te verduurzamen. Het uiteindelijk doel is om in 2050 geen schadelijke stoffen meer uit te stoten. Vanaf januari 2022 wordt Schiphol een proeftuin voor duurzame projecten die moeten leiden tot een volledig...
Royal NLR

Elektrisch vliegen neemt vlucht in Nederland

Waar moet je rekening mee houden bij elektrisch vliegen? Koninklijke NLR heeft sinds kort een tweepersoons elektrisch aangedreven onderzoeksvliegtuig. Het is nu tijd om vlieguren te maken en meer ervaring op te doen. Het toestel zal een aantal vluchten door Nederland maken met tussenstops op verschillende vliegvelden. Dat levert ondermeer...
Illustratie Bij Nieuwsbericht 84 EU 280820 Copyright EU Landscape

Europa zoekt ideeën voor Clean Aviation-partnerschappen

De Europese Commissie roept alle geïnteresseerde technologische belanghebbenden, die transformerende ideeën/concepten kunnen aandragen, op om bij te dragen aan de doelstellingen van de EU Green Deal. Het gaat om het vergroten van de impact van Clean Aviation. Dat kan door samen te investeren in het programma en de belangrijkste demonstratieplatforms....

laatste publicaties

Ontwerpakkoord Duurzame Luchtvaart

Brochure Agreement Sustainable Aviation (English version)

Sustainable Aviation Agreement

Waarom de trein niet duurzamer is dan het vliegtuig

Projecten

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Agenda

22 mrt 2022

-

23 mrt 2022

Save the Date!! 22 – 23 March for Clean Sky’s Spring Event 2022

Preparations are underway for Clean Sky’s Spring Event 2022. It will be our first event after the launch of Clean…